Hund og friluftsliv 2011

Foto fra 2011
UT PÅ TUR ALDRI SUR

Hver dag uansett vær og føreforhold går jeg to turer i skogen. Morgenturen er ikke lang, men den er en herlig start på dagen.
Ved 3 tiden er det ny tur sammen med venninnen min Ingebjørg og hennes hund Agnes. Agnes er halvsøsteren til Tony. Ettermiddagsturene kan fort bli både 1-2 og 3 timer. Her er det dagsformen som bestemmer. Særlig om høsten kan vi glemme både tid og sted  i jakten på sopp og bær. 
Vi har satt opp trestokker til hinderløype, og vannrørene under skogsveiene blir brukt som tunneller. (Naturens egen Agility løype.) Vi gjemmer dummyer og øver på apportering, hundene får noen økter med enkel lydighetstrening, og vi på to får en god dose med hyggelig samvær.
*********************************************************
Årets gang: Januar startet med masse snø, ras og oversvømmelser.
Deretter ble det kald og mer snø...snø... og atter snø.
Tony ble syk, se eget avsnitt Når hunden blir syk.


Februar fortsatte det med samme vær. Snø..og mer snø, hundene elsker det, men vi tobente begynner å bli litt lei.  Mars litt mildere, men fortsatt mye snø. Det er god trim å vasse i nysnø oppover fjellsidene i Odda. Tony er i bedre form, og sola begynner å varme. Det er vakkert i fjellet og de daglige turene er flotte høydepunkt med glade hunder og koselige pauser i vårsola.

April  Nå kommer våren, det ble bare varmere og varmere, det spirer og gror. Vi koser oss i skog og fjell. Vi kan se grønnfargen krype oppover fjellsiden her i Odda. Tony storkoser seg i skogen med alt smeltevannet. Myrhull og gytjebad er blant favoritt aktivitetene. Gulvvask er en "Never ending storry"

Mai
Startet med herlig sommertempraturer opp mot 22 grader. Det spirer og gror. 9.til 10. mai var Tico på overnattingsbesøk. Herlig med valp i huset igjen. 
Så kom regnet, og sommeren lot vente på seg.

Juni Fortsatt mye dårlig vær, men vi trosser regn og vandringer på en sumplignende skogbunn. Tony's siste blodprøver viste at alle innvoller fungerer igjen. Gutten er friskmeldt. Jippi!! Dette har tatt tid, og vi er så glad så glad.
 Juli: De daglige turene gikk fortsatt i regn og tåkefullt landskap. Tony var på kennel noen dager, mens vi tok oss en liten ferie. Ingebjørg var på et lite Stord besøk, så Agnes og Tony fikk dobbelt rom på Kvalnes hundepensjonat. Innehaver
Gunnar skrøt av hundene, som begge takket for oppholdet med en rundvask av verten. Flat coated retriever avanserte på listen hans over hunderase han kunne tenke seg.
Juli avsluttet med noen nydelige sommerdager. Kantarellene har likt det fuktige været, så 29. juli ble det skogsopp pai på ettermiddagsturen.
August: Høsten kom kjapt i år. Kun noen få gode sommerdager og plutselig observerte jeg gule høstblader og en natur i endring. Turene om høsten er alikevel herlige, klar luft og nydelige farger.
September: Ingen vei tilbake, høsten er her med mere regn og vind. Godt vi har regntøy og gode sko. Hundene elsker vann og skit så de er i storform uansett hva vi tobente mener om den saken. Vi har trent Kantarellsøk for å ha noe fornuftige gjøremål. Se eget avsnitt ,
Oktober: Den første snøen kom i begynnelsen av oktober. Fjelltoppene lyser vakkert opp over de høstfargete fjellsidene.Siste helgen i oktober fikk vi besøk av Thorild og Kari Ann fra Bjoa. De hadde med hundene Malin og Gina.
Tony var i himmelen med de spreke damene og på søndagens tur når også Agnes var med, ble det nesten for mye for en stakkars hanhund. Kjempe koselig og mang en god latter.

November: God start på en vintermåned, 16 varmegrader og fønvind.
Klikk på et bilde for å se i full skjerm, og for å starte bildevisning.