Dennis 8 uker utforsker sitt nye hjem.

  • Vår nye håpefulle. Dennis

  • Dennis 5,5 uke

  • Mamma kos

Field Spaniel valper fra Kennel Periwinkle

Valpenes mamma : Periwinkle's Burnished Bronze

Valpenes pappa: Sonnetend Easy Touch

Litt om Field Spaniel

mamma Moro

Vi har de senere årene lekt med tanken på å skaffe en hund nr 2. Vi har spurt både vetrenæren vår og på hundepansjonatene hvor Tony gjennom tiden har vært gjest om hva de synes. Tony  har passert 9 år og vil i følge disse ha stor glede av en liten kompis. Han er snill, lugn, med et godt hundespråk og ikke voldsom i samspill og lek med andre hunder. Han er nå en "moden" og  klok kar med gode rutiner og vaner, vi håper indelig at han vil blir et godt forbilde.

På grunn av atrose med nedsatt styrke i hendene, har fokuset vært på en litt mindre og lettere hund med nogenlunde samme egenskaper angående apporterings-glede og aktivitetsnivå som Flatten. Valget fallt på Field Spaniel etter å ha lest alt jeg kom over av informasjon om rasen og ble fullstendig overbevist da jeg møtte oppdrettere og hunder på utstillinger.

At Field'en ikke har samme menneske fokus ser vi på som et pluss. En 35 kilos Flatt som aller helst vil opp å rundslikke et hvert menneske de møter, kan til tider bli slitsomt. Field'en er 10 kg letter, men alikevel en sporty hund som liker turer i skog og mark.

Jakten på valp startet i vinter, og nå i august 2013 kom lille Dennis fra Kennel Periwinkle.

LikerNAVNET DENNISLiker

Dennis er oppkalt etter  Dennis Bergkamp, som var lagspiller med Tony Adams i Arsenal fotballkubb som Tony er oppkalt etter, vi håper nå på et like godt lagspill mellom hundene.

 

I perioden fram til Dennis flytte inn fikk Tony lov å hilse på alle valper som eierne tillot. Han er lugn og viser med hele seg at han ikke vil gjøre dem noe vondt. Han stilte seg opp slik at de fikk  lov i til å sjekke ut alle hans edlere deler før han sjekker valpens lukter og kjønn.Ble valpene for voldsomme gikk han rolig vekk.

 

21 august hentet vi lille Dennis hos oppdretter Periwinkle syd får Stocholm. Han sov som en stein hele veien hjem, og første møte med Tony gutten gikk veldig bra.

Vi tror og håper at Dennis blir en utmerket kompis til Tony og at de vil få stor glede av hverandres selskap. Vi satser på å trene hundene både sammen og separat for å få gode relasjoner og uavhengihet. Vi vil gå på kurser, trene hverdagslydighet, apportering, gå på utstillinger og for ikke å snakke om kantarell søk. 

 Litt om rasen:

Field Spaniel er en veldig allsidig rase. Enten du vil trene jakt, lydighe, agility, spor eller i utstillingssammenhenheng er Field Spanielen en villig deltaker. Den er bygget for aktivitet og utholdenhet, og kan ta seg fram i alt slags terreng. Den er aktiv, robust med et tiltalende temprament.  Den er intelligent, edel, entusiastisk, hengiven og noe selsvtendig. Den er følsom og lojal, og når den først kjenner og stoler på deg, har du en venn for livet.

Field Spanielen gjør seg utmerket til familie hund så lenge de får regelmessig mosjon og lederskap. De elsker å være involvert i alle familienes aktiviteter. De er veldig glade i barn, men liker ikke supertøff lek.

Pelsen er lettstelt, børstes et par ganger i uken og trimmes ved ører og føtter ca 1 gang i mnd.

Mankehøyde ca 45- 47 cm og vekt ca 20 - 25kg

Link til oppdretter: http://biphome.spray.se/helena.borell/

 

Ønsker du å lese mer om Dennis, klikk deg videre på undergruppene til denne siden:

Utvikling fra valp til voksen,

Stamtavle, kurser og utstilling.

Foto kommer fortløpende under gjeldende år.

 

Mamma Moro med valpene sine.

  • Søstrene til Dennis

  • Brødrene til Dennis

Store gutter står og tisser, små gutter går og tisser.

Med vennlig hilsen

Elin