Dennis 2 år 20.5 kg

Så har gutten vår blitt to år.

 

26 Juni 2015 Dennis er blitt 2 år.

Dennis 22 mnd 19.8 kg

Tiden går fort og lille Dennis begynner å bli stor gutt. Ennå er det mye valp i han, men ting begynner å ramle på plass.

Han er ingen tungvekter, holder seg slank og er ikke spesielt opptatt av hverken mat  eller godbiter.Han gikk ned i vekt under løpetiden til tispene i nabolaget. Håper å få på han en kilo eller to igjen. Dyrlegen synes derimot at han er i perfekt form, så det er ikke noe krise. Kos vil han derimot ha i massevis. Han trenger bekreftelse på at vi elsker han, og det er jo det enkleste i verden. Han liksom smyger seg inn i hjertene til alle han møter.

Siste nytt er at vi har startet på dropp inn ringtrening i vår lokale Svenske kennelklubbs lokaler og regi. For 20 kr gangen, får vi gode treningstips, konstruktiv ros og kritikk, og mye sosial trening. Har meldt på til den internationale utstillingen i Lidkøping i mai måned. Det blir spennende å se hva de sier om vår lille kosegutt. Han er blitt flink å løpe, men synes dommeren må få kos, kyss og ørevask ved hver oppstilling.

{#smileys123.tonqueout}

Sportrening er fortsatt det morsomste han vet. Klikkertrening med både fornuftige og ufornuftige ting er gøy. Han har lært seg å ta ut av vaskemasinen og avleverer i handa.

Flinka gutten!

Vi skal ha det gøy!

Dennis er nå passert 1 1/2 år. Vi har den siste tiden brukt klikker til vårt lille hodetrim kvarter hver kveld. Det har resultert i gode framskritt. Å følge hånda ser jeg på som veldig praktisk øvelse for å kunne dirigere vår lille "virrevapp" dit jeg vil. Nå går han etter hånda opp og ned av stoler, rundt på plass, danser rundt osv.Det gjenstår masse trening med forstyrrelser, men vi er på god vei. En morsom øvelse er å ta ut av vaskemaskinen. Med klikker går dette bra, selv om avleveringen kan bli bedre. Det er gøy å få til forskjellige ting. Dennis har større spor-glede enn apporterings-glede, men vi kjemper på for å få all trening til å være gøyale.

Han veier nå 20.5 kg er superrask i terrenget og i lek. Han har oppdaget at løpske tisper gjør han og "Matte" frustret. For tiden løper 3 nabo tisper og det kan være en tolmodighetsprøve for noen og enhver.

  • Dennis praktiserer som hushjelp.

    Etter noen uker med klikker trening har Dennis lært seg mange nye triks.

  • Flink gutt.

    Hente vask er kjempe gøy.

  • Takk, og i hånda.

    Avleveringen er fortsatt ikke helt perfekt, men øving gjør mester.

Morgenstund har gull i munn.

Dennis er fortsatt enig med navnebror Dennis Bergkamp: Why fly when you can walk on water.

Oktober 2014 (16. mnd.)

Vi har fullført sporkurs og Dennis synes dette er utrolig kjekt. Han dirrer av forventning når sporsele og line blir tatt fram. Vi har fått øve på blodspor hos Lena (se egne avsnitt)  Vi øver nå på menneskespor ca 2 ganger i uka og håper på mulighetene for flere blodspor.  Vi må øve på å være sanset og samlet i starten av sporet og på å kunne vente mellom øktene.

En dag i uka legges langpromenaden til villastrøk og bygater med fokus på å gå fint i bånd med mange forstyrrelser.Hver tirsdag er han fortsatt på "Dagis" hvor han får selskap, lek og lærdom i samvær med mange andre hunder. Dennis har begynt å forstå forskjellen på å gå i skog og mark hvor han kan snuse og gå hvor han vil, og det å gå fint i byen. Han er flink til å passerer folk uten å hilse med komando " ikke hilse" . En stor jobb gjenstår når han får lov til å hilse på folk, da blir det ofte helt julekvelden. Det å sitte og hilse er fortsatt veldig vanskelig, linjen i rasestandarden om en eventuell reservasjon mot fremmende har han ikke lest.

Dennis er en "myk" hund uten noen form for agresjon, han er litt forsiktig i enkelte settinger og trenger da støtte og positiv veiledning. Han trenger og gir mye nærhet og kjærlighet. Jeg har fått en fantastisk turkamerat som gir glede i hverdagen, vi fortsetter å øve, og koser oss med vår  lille Dennis.

 

Vi er ferdige med første sporkurs og har fått prøve blodspor. Se egne avsnitt.

lYKKEN

ER

EN

DAG

PÅ STRANDA

Dennis 14 mnd.

Ut på tur, aldri sur.

Tida går fort og Dennis utvikler seg til å bli en god tenåring. Han elsker å snuse seg fram i skogen. Apporter pinner og bære dem over lange strekninger. Han har gode leke kompiser på Dagis og vi får gode tilbakemeldinge at han har utviklet et godt hundespråk.Bestis Flatten Ebba er toppen av lykke, pluss labrador Bosse. Han vil ikke ha bråk og er absolutt ikke tøffeste gutten i gata. Han har forstått at andre hunder ikke alltid synes det å bli luktet bak er ok, og tar signalene raskt. Er det hunder som bjeffer og ser lite trivelige ut,  vil han vekk fra situasjonen.

Hjemme er han veldig kosete og trenger mye kjærlighet. Han ligger gjerne i fanget og sover. Han er flink til og aktivere seg selv med løpeturer i hagen med lekene sine.

Vi koser oss i skogene rundt Lidkøping og legger inn både badeturer og litt godbit søk på våre daglige turer. Litt sitt , dekk , gå fot, apport osv må til for å trene hode. Han trenger mer trening med forstyrrelser for skjer det for mye har han vanskelig for å konsentrere seg.

I september har vi meldt oss på nybegynner sporkurs. Det gleder vi oss til veldig til, for det må være midt i blinken for vår lille "noshane"

Tullegutt

Kosegutt

Apportgutt

Turgutt.

Strandgutt