26 januar er  Dennis 7måneder og på vei inn i "tenårene."

Vekt 19,8 kg

En liten oppsummering når valpetiden snart er over og unghundtida starter.

Dennis har så smått begynt å forstå at tisper lukter godt der bak.

Han er nyskjerrig på markerings plassene til vokske han-hunder, men tisser ikke oppå. Han har ikke begynt å løfte på benet for å tisse, men jeg har observert at han tisser litt oftere.

Vi øver daglig på og la andre passere oss på tur. Både folk på tur, syklister, skigåere, andre hunder og barn skal kunne passere oss uten at han tror han er verdens midtpunkt. Detter går bedre og bedre dag for dag.

Valpetida med jakt på vaske-koster og støvsuger er forbi.

Kvelds racet er snart over.

Valpe biting er snart over.

Spøk alderen er ikke helt over ennå, vi utforsker "farene" i sammen og finner gode løsninger.

Testing av mine grenser starter, men så langt ingen problem.

En gang har han prøvd å "jokke" på sengen sin. Han ble straks fortalt at slik adferd er uønsket og det ble med den ene gangen.

Han får gå fritt i skogen, enten helt uten bånd, eller med en løs spor line hengende bak seg der bånd er påbudt. Han går skjelden eller så godt som aldri lenger en 10 meter fra meg. Han er dyktig på å snu seg for å sjekke hvor jeg er, eller om jeg har endrer retning.(og det gjør jeg ofte)

Han er en blanding mellom veldig kosete og ganske selvstendig. Leker med seg selv, og er ute i hagen i lange perioder alene. Han liker nesearbeid bedre enn apportering. Er litt tenksom i innlæring av nye ting. (ikke så lett tenning som Flatten)

Vi ser i spenning mot neste utviklingstrinn og er blitt veldig glad for vår lille Field gutt.

 

 

 

 

 

 • Januar 6,5 mnd. Snø er gøy

 • Kommer du?

 • På plass.

Dennis og Daisy på stranden januar 2014

Med stil og fart, en Field spaniel så klart!

15. januar

6,5 mnd. 19 kg.

Dennis er med på det meste, elsker å kjøre bil, glad i alle, holder seg i nærheten når han får gå fritt i skogen. Pelsen begynner å vokse litt, han sitter nå stille når jeg klippe klør, men tror børste og kam er en lek. Han elsker vann og snø.

Han har ennå ikke begynt å løfte på benet for å markere, men ungdomstida er nok i anmars.  Han har så smått begynt å teste ut noen grenser, og hørselen er i noen situasjoner litt dårligere. "Spøk" alderen er iferd med å gå over.

Vi trener daglig på innkalling, det å passere folk uten og hilse, vi legger ut godbitsøk og trener litt på "ikke røre" dekk og sitt. Vi har det kjekt i lag og finner vi ikke noe fornuftig å trene på lager vi små "tulle ting" som alikevel bidrar til hodetrim.

 

 

 

 

 

Dennis 6 måneder.

En liten sjarmør på 6 måneder.

7. DESEMBER

Dennis 5,5 mnd.

27. desember

6 måneder, vi øver på lydighet, litt utstilling litt spor og har det gøy. Vi har besøkt Lena og hennes to Field tisper hatt besøk og fått pakker til jul. Juletreet får stå i ro og det er vi veldig glade for.

17.Desember og snart jul

Dennis vokser fortsatt og vi kan se antydninger til litt mer pels.

Vi har begynt å legge ut spor, da nese arbeid er det morsomste han vet. Vi startet med en kvadrat, så 2 med 1- 3 meter i mellom. Noen dager legger jeg bare ut et spor rett fram med en leke i enden og det er gøy. Han får gå løst i skogen og fortsatt går han ikke langt i fra megSmiler stort. Innkalling har innimellom gått for døve ører,Sintså nå er det igjen første prioritet.

Har med en leksak for å forsterke at jeg skal være det "moesomste" i verden.

Utstillingstrening med å sitte ved siden av, begynner også å gå bedre. Jeg kan nå holde under haken og holde halen rett ut bak. Vi må jo begynne å se ut som en Field ekvipasje,{#smileys123.tonqueout} og ikke som om vi har en mini flat som står fritt framfor eier i utstillingsringen.( Det kan jo være greit å kunne begge deler også) Flinka gutten!!!!!!!

Øving gjør mester, og Dennis står stille i lengre å lengre perioder.

 

7. Desember 15.5 kg

Dennis har nå fått alle tennene sineKulHan får en gulerot om som mellommåltid og har sluttet med mat midt på dagen.

Å gå fint i bånd, går bedre og bedre.Turene i skogen øker i lengde, og han er veldig flink til å følge med på hvor jeg er. Gjemmer jeg meg kommer han løpende tilbake. Han er nok ikke tøffeste gutten i gata, og det er betryggende at han ikke stikker fra meg i skogen. Han er nå fast 3-4 timer på dagis en gang i uken. De er veldig fornøyd med han og han slapper godt av på eget rom mellom tur- lek,sove, kose og klippe negler intervallene.

 

20. Novebmber 14,1 kg

Dennis har kommet seg gjennom dagene med savnet av Tony som døde 11. Noveber ganske bra. Han har ønsket kontakt med oss midt på natten, og lette etter han den første uken. Vi har prøvd og aktivere, kose og finne på noe gøy da vi har sett at han leter etter "storebror". Valpekurset er ferdig, men fortsetter å øve kontakt, gå pent og innkalling hver dag. Dennis har vært litt ukonsentrert den siste uken, men jeg er usikker på om det er aldersbetinget eller om det er Tonys bortgang som har medført dettte. I dag var vi på hundestranda og koste oss i soloppgangen i minus 5 grader. Det var en herlig start på dagen.Smiler stort

Deretter var vi innom vertrenæren for å bli en god pasient, han gikk pent opp på vekta som viste 14,1 kg. Han ble kjent å klemt litt på og hun syntes vekt pels og de nye fine tennene var perfekt. Så kjøpte vi litt mat slik at gutten vår vokser seg flott videre.

10. Noveber  18 uker 12.6 kg

Vi har startet på valpekurs, vi øver små økter og lærer litt nytt hele tiden. Dennis utvikler seg i til å bli harmonisk og snill. Tennene har begynt å falle ut og nye flotte kommer ut igjen. Det klør sikkert kjempe mye, men det går alikevel bra med inventaret i huset vårt. En Kong og litt våte tøy kluter som jeg knyter å legger i frysen gjør underverker. De er kalde og deilige og demper litt på kløingen.

 

11. oktober 14 uker og 9,8 kg

En aktiv uke med besøk hos Lena i Vårgårda og hennes to Field tisper. Se foto 2013

Dennis tar utfordringene med en viftende hale og glad til sinns.

Han har løpt Agility tunnel med TonyLikerFoto 2013

Badetur til stranden med Daisy snart 6 mndLikerFoto 2013

Kveldtur til Maud og Ebba uten TonyLiker

Alene hjemme trening uten Tony Liker 

Tennene begynner å klø.Vill

Små faner på forbena begynner å vokse fram.Hvisker og en aning endring i pelsen på kroppen.

Vi har klipt litt inni og på ørene for å venne seg til saks og kam.Rødmer

Dusj med såpe og balsam.Liker

 

 

 

 

3 oktober. Dennis 13 uker 8,9 kg

Dennis har utviklet seg enormt. Han vokser fra dag til dag og forstår mer og mer. Han er nå dobbelt så stor som da vi hentet han hos Helena. Han får små turer på byen, møter valper og andre vokse hunder. Han har besøkt Cina på Dagis.  Han elsker fortsatt å kjøre bil, og var med på "Harry tur" til Norge for å kjøpe fårepølse og brunost. Han har hatt omgangsyke med oppkast som vi ble veldig bekymret for. Mulig han hadde slikket på en padde. Etter faste og litt kokt kylling, frisknet han gudskjelov til igjen. Han kan sitt, dekk og vi øver på innkalling hver dag, pluss litt forsiktig gå pent i bånd. Vi benytter samme metode som når Tony var liten, gjør han noe positivt av seg selv, skryte vi og setter ord på handlingen. Valpekurs starter vi opp med den 27. oktober, det blir spennende.

Han øver på små-turer sammen med Tony og  uten Tony som "støttekontakt". Alene hjemme-trening skjer når Tony er på langtur, og går stille for seg. Han får et gnageben og er glad og fornøyd når vi går og kommer hjem. Alene hjemme med Tony er ingen problem, da sover de  sammen inni buret til Tony. se kosebilde under.Hjerte

 

14. September. Dennis 11 uker 7,3 kg

Dennis er blitt nesten 100% husren.

Verandadøren kan på grunn av det fine varme været stå åpen hele dagen og ut å tisse og besje går lekende lett.LikerSpennende om dette fortsetter når været endrer seg og døren må være lukket

Han har lært apportering i vann og på land. Se foto  2013Liker

Tok sin første svømmetur 13 september 11 uker gammel. Se foto 2013Liker

Dennis har til tider hatt vel mye energi som har gått ut over Tony. Dette begynner nå å bli bedre og de finner hele tiden ut av toleransegrensene. Tony er blitt flinkere til å si i fra, og demper voldsom lek med å snu seg vekk, et lite brum og forlater Dennis til seg selv. Tony er Dennis sitt store forbilde, og er en liten hermegås. Er det noe som er skummelt ser han på hvordan Tony reagerer, og slår seg fort til ro med at situasjonen er under kontroll når Tony ikke reagerer. Vi trener innkalling når vi er på våre små minitur med begge hundene. I og med at Tony er rask på tilbakekalling, kommer Dennis som ei kule. (Dette håper jeg vil vedvare, da innkalling er nr.1 på min ønskeliste som hundeeier) Dennis får små turer i skogen, kafe besøk og torgturer med mange mennesker uten Tony slik at han skal få oppleve verden uten hans støtte.

 

Han spiser nå blanding mellom valp og voksenfor. Rødmer

Vekta stod i dag på 7,3 kg.Whow

Sover hele natten fra 21.00 til 06.30.Kjærlighet

Går selv inn i buret sitt når han vil ha fred og ro.Hjerte

Hjemme alene trening når jeg går på langtur med Tony.

Lagde en søvnstatestikk, og passer på når han går og legger seg og jeg vet at han sover i 1-1,5 timer. Funker utmerket .Liker

Hjemme alene trening sammen med Tony: De ligger ved siden av hverandre når jeg kommer hjemLiker

Lek med Daisy 4 mnd, 5- 10 min er toppen av lykke.Liker

 

 

29. august. 9 uker

Etter en uke i nytt hjem har hundene begynt å venne seg til sine nye livsituasjon. De legger seg å sover i sammen og vil veldig gjerne spise av samme skål. Dette blir min utfordring, da Tony's mage ikke tåler store forandringer fra sitt diett for.

Dennis går stort sett ut og tisser og bæsjer når dørene står åpne. Små uhell skjer, men de er skjeldne. {#smileys123.tonqueout}

Dennis setter seg ned når jeg hendvender med til han. {#smileys123.tonqueout}

Dennis og Tony øver i sammen på innkalling i hagen. {#smileys123.tonqueout}

Dennis er litt voldsom i lek med Daisy på 4 mnd. men han har forstått at Tony ikke synes at en valp som biter han i halen er kult. Usikker

Dennis er med på morgentur, 200-300 meter resten av turen sitter han i sekk på magen min.Kjærlighet

Dennis har vært på bilturer, sover som en sten.Liker

Dennis har vært på kafe og på bytur.Liker

Vi har begynt å øve på øye-kontakt.Blinker

Han sover hele natten i buret sitt fra 21.00 til 06.30Liker

Under ettermiddagsluren, går jeg tur med Tony. Han ligger han å sover i buret sitt både når jeg går, og når jeg kommer hjem. Liker

Når han er våken, øver vi på å gå ifra han, både ute og inne. Dette går veldig fint. Går fra rom til rom noen minutter. Han er rolig og bemerker ikke med noe angst at han er alene.Liker

Støvsuging er ingen problem.Liker

Gressklipper litt skummel lyd, men aksepteres.Usikker

Vaske moppen kjempe gøyal.Ha ha

Vi øver mye på byttehandel av lekesaker og litt godbit. De første dagene ville han gjerne forsvare leker. Dette går nå veldig mye bedre. Vill

Han ar vokst fra 4,3 til 5 kg.Liker

Litt bløt i magen, som varierer litt under dagen.Liker
 ikke

Konklusjon etter en uke:

ØVING GJØR MESTER.

Kjærlighet

Dennis øver innkalling med helten sin.

 • Okt- Nov Valpekurs,

 • Med lapp med hjem fra Dagis

 • 16 november. Makuleringsmaskin

 • Oktober. Trygghet

 • 10 oktober Agility var gøy

 • Strand tur med Daisy

 • Den første apport fra vann 11 uker

 • Kosestund med Tony når vi øver alene hjemme

 • Dagis trening. Åke er 1 mnd eldre enn Dennis

11 uker: Svømmer for første gang.

11 uker og apport glede

 • 11 uker besøk av Lena og hennes 2 Field tisper

 • Flotte Alice fallt i god smak hos gutta Boys

 • 4 september på badetur med Tony

 • Ebba Tony og Dennis

 • 11 uker og tullekopp

10 uker

Dennis trygg og god hos Tony 9 uker.