18 august 2014 , 1 år har gått siden Dennis kom til oss.

Juli 2014

Svømmeundervisningen sammen med badeglade Ebba gir resultater. Lille "vispen" legger ut etter venninnen si. Blir han sliten klatrer han opp på ryggen hennes og hviler. Apporteringsgleden øker stadig. Pinner og gjenstander han finner langs veien transporteres i lange strekninger.

Vi har meldt oss på nybegynner kurs i menneske spor. Kurset startet i slutten av september.  

Juli måned startet med svømneundervisning og Dennis blir flinkere og flinkere.

1 år, 26 juni 2014 20 kg.

Vår lille " visp" fyller ett år i dag. Han får alle sine ønsker oppfyllt. En ny leke, turer i skogen, litt ekstra hodetrim og besøk fra Norge.

Vi har den seneste tiden lagt inn mer sosealiseringsturer. Kafe' besøk, byvandringer osv. Han er kjempe grei i skog og mark, går fortsatt ikke mer enn 5-10 meter fra meg, men jeg har en jobb å gjøre for at han skal forstå at i store folkemengder og der det er mange andre hunder, så er det ikke han som er midtpunkt.

Han har lært seg og apporter og avlevere i hånda. I dag overrasket han med å gå ut av hundeluka og hente en leke som lå på utsiden, da jeg ba han om det. Bra jobba!!! Gleden med å hente å bære øker, han bærer gjerne med seg en pinne når han er ute å går.

 

 

Etter den utrolige starten med å svømme bare 11 uker gammel, har svømmeturene i år vært korte. Han liker å hente pinner og tulle i vannkanten, men går helst ikke lenger ut enn at bena er i bakken. Han tar noen små svømmeturer når Ebba er med som læremester.

Vi koser oss med vår lille Dennis og ser fram imot mye gøy og morro framover.

 

 

Dennis har passert 10 måneder og en herlig turkamerat. 20,3 kg

9. april 9 MÅNEDER og en liten oppsummering.

Dennis og jeg nyter våren med å tilbringe dagene i hagen og ute i skogen.Vi trener på hverdagslydighet, gå fint, ikke hilse, hilse, ut inn av bil, stoppe og innkalling. Jeg har etter hvert funnet nøkkelen til å trene Dennis. Han er helt forskjellig fra Tony som  hadde en utrolig apporterings lyst og det og avlevere var toppen av lykke. Han gjorde i tillegg det meste for en liten godbit.  Dennis er ikke så godbit fiksert og har heller ikke så stor apporterings lyst. Han liker bedre å bruke nesa si på spor uten at det behøver og være så stor belønning i andre enden. Han er mer selvstenig enn Tony, leker gjerne for seg selv og kan sitte ute bare og nyte utsikten. Han har til tross for en selvstendig måte å leke på, et stort behov for nærhet klapp og kos.

Da Dennis hadde tarm infeksjon og bare skulle ha id mat, startet jeg med å gi klapp og kos som belønning på treningsøktene ved perfekt utførsel. Dette bidro straks til mye bedre konsentrasjon og veldig gode resultat i alle situasjoner. 

Da jeg har ikke funnet noe sporkurs som starter denne våren, har jeg tatt for meg bøkene til Torhold Hansen som omfatter spor og mange gode og nyttige triks. Jeg følger innlærings prosedyrene hennes og Dennis koser seg med oppgavene. se link til Torhilds fantastiske hunder på hennes hjemmeside under nyttige linker.

Daglig legger jeg inn  litt "gå fot" med hodet opp på hver tur, vi løper som om vi er i en utstillingsring og trener på å stå med fine vinkler og hodet i riktig posisjon. Oppstilling-trening gjør jeg med klikker og legger deretter på komando-ordet  STÅ, pluss et håndsignal tommel oppLiker, dette fungerer veldig bra. På grunn av ryggproblemene mine har jeg valgt og fortsette å stille han fritt opp foran meg. Jeg vet aldri om jeg på en utstillingsdag kan bøye meg ned eller sitte på huk for å holde hode og hale i riktig posisjon. Til å være bare 9 mnd. synes jeg han er veldig flink til dette. Når øvelsen sitter 100% legger vi til klikk ved viftende haleføring.

Når vi ikke trener på noe fornuftig gjør vi masse tulle ting som litt high five, ikke røre, danse rundt, dytte opp dører,søk i stua, godbit under bokser osv. Belønningen for god innsats er nå masse kos og kjærlighet til en deilig liten kar som vi er blitt utrolig glade i.

8. April Frisk og rask, Dennis nyter våren med krumspring og lek i hagen.

26. Mars 9mnd og kongen på haugen.

9 måneder

26. mars 19kg.

Dennis er tilbake i match vekt og koser seg i vår sola. Magen fungerer, vi leker i hagen, går tur i skog og mark. Badeturene er toppen av lykke, og jeg gleder meg til det blir varmerer i vannet for å se om han husker svømme feridighetene han viste i fjor. Har aldri sett en 11uker gammel valp svømme frivillig før, men Dennis la ut i Vaneren etter Tony uten å blunke.

Sola skinner, og gutten er "dyktig " til å hjelpe med hage arbeid.Litt omrokering på staudene blir det nok, men gøy å ha selskap med lukingen.

  • Gøyal aktivitet ved sykdom: Søk i stua

  • 22. mars Ball-lek i hagen. Gutten begynner å komme i form.

  • Dennis prøver seg på damene. Det må være et godt tegn på snarlig friskmelding.

Dennis nyter vårsola, og både han og vi håper han blir frisk i en fart.

Når man er syk er det godt å lene seg tilbake i tv stolen og se på hundeprogram om Finnmarksløpet.

Sykmeldt 6 Mars.

Nyoperert mage.

Dennis er sykmeldt etter langvarig diare med blod de siste dagene. Vi prøvde alt fra faste, kokt grøt, id mat og tabletter. Etter et røntgen bilde her i Lidkøping ble vi sendt til Skara Djursjukhus hvor det ble tatt nye røntgen bilder og ultralyd. Deretter ble det bestemt at de måtte åpne for å se nærmere på tarmer og magesekk. Det ble tatt masse prøver som vi fortsatt venter svar på. Stakkar lille Dennis var på sykhus i 4 dager. Det var utrolig godt å få han hjem igjen. Han er flink til å la såret være i fred, slik at han slipper å ha på krage.

12. mars

Dennis kjemper på. Magen er fortsatt ikke i orden. Diareen vedvarer og vi venter på svar fra vevs-prøvene . Han er litt gladere, spiser med stor apetitt alle de 8 små måltider pr. dag. Han liker å sitte i sola på terassen.

14. mars

Endelig kan vi puste ut, ingen cancer eller annet uhelbredelig. Prøvene viser en stærk infeksjon i tynntarmen med blod, forårsaket av en mulig allergisk reaksjon på noe han har spist. Vi bytter til et nytt spesialfor i 8 uker og deretter  skal vi tilføye en ting av gangen for å se hva han tåler. Den nye maten smakte veldig godt og Dennis spiser med stor apetitt. Han sov i hele natt, uten toa besøk 😉 ( vi har vært ute med han  4-6 ganger på nettene den siste uka) og det som kom ut i dag tidlig begynner å ligne på det det skal.

16. mars

Enda en natt med søvn. God apetitt og perfekt avføring.😋 Øynene er klare og gutten begynner å komme i form. Han sover litt mer enn normalt, men har begynt å leke og finner på litt tulle- ting. Nå satser vi på at det værste er over og at formkurven er stigende.

22 mars

Formen til Dennis er litt varierende, men det en positiv trend. Han spiser og er aktiv, magen fungerer bedre og bedre.Han har 14 dager med oppspart energi og  er litt frustrert over at livet er litt stillere enn vanlig. Han har lagt seg til en uvane med å bjeffe for å få oppmerksomhet, men den gang ei, ingen ting skjer med slike ungdomsnykker. Etter en stund fortår han at det ikke nytter.  Lengden på turene våre har økt, men jeg tørr ennå ikke gå mer enn 30- 40 min. Vi har gått tur med Maud og Flatten Ebba som luktet aldeles herlig da hun var helt på slutten av løpetiden. Det er ingen tvil om at Dennis har forstått hva tisper kan brukes til, han snuste og gjorde seg til for dama si.. 

28. mars

Dennis blir bedre og bedre, sover, leker spiser og "bajsar" i normale former . Vi koser oss med litt lengre skogsturer og tar opp igjen hverdagslydighet og litt utstillingstrening i små etapper. Han går på en lav dose med  infekjsjons dempene medisin fram til 1 april og da håper jeg vi kan friskmelde gutten.

1. april.

Vi har sluttet med antibiotika og fullført en markkur da det ble funnet mark i avføringsprøvene. Vekta øker og gutten er frisk som en fisk. Jippy!!!!!!!!

8 mnd. En herlig liten kompis som er med på det meste.

26. februar 8mnd. 19,2 kg

Dennis har riktig forstått gleden av en løpsk tispe. Hans venninne Daisy på 10 mnd står løper for første gang og det lukter bare underbart.

13. februar måtte han til "tannlegen" i Falkjøping for å fikse en hjørnetann det hadde gått ett liten skall av. Det gikk veldig fint, men han fikk i en kraftig diare i etterkant som har vart i nesten 14 dager. Nå går han på en liten tablettkur og id mat. Små måltider flere ganger om dagen ser ut til å hjelpe.

Vi trener på hverdagslydighet, drar på badeturer og utforsker alle skogene rundt i Lidkøping.

Våren er i annmars og den 25. februar fant vi den første hestehoven. Herlig å gå i skogen å lete etter vårtegn. Lærka synger og kveldene har begynt å bli merkbart lysere.

  • Klarer jeg dette da tro?

  • Ta i......og hopp

  • Der, ligg å bli.....

Se hva jeg kan, nå er jeg blitt litt av en kar. 7,5 mnd

Dennis 7,5 mnd. Vi fokuserer på samarbeid gjennom kjønnsmodninga. Hormonene gjør at det til tider går litt "rundt i hodet" på en liten kar.

Valpe streker eller unghundens testing av grenser?

Dennis 7 måneder 19.kg

26. januar 2014

Vi gleder oss til oppstart på nytt kurs i hverdagslydighet kommende helg.

Dennis er nå fast på dagis hver tirsdag fra 9.30 til 13.30 der får han leke med hunder som er både unge, gamle og begge kjønn. Har fått gode tilbakemeldinger på at han finner ut av situasjonene han blir satt i, og kobler fint av på hvilerommet sitt.

Ettermiddagsturene er nå gradvis blitt lenger, og jeg forsetter med innkallings øvning og prøver å blande inn litt lek og litt alvor på turene.

Han er flnk på tur, men han er utrolig opptatt av og gå spor.Dette går ut over gå fot kommandoen, og vi håper vi lærer noen triks på hverdagslydighets kurset som gjør  ung " poden" litt flinkere til dette.

Hjemme er han ofte ute i hagen på egenhånd,han har begynt å gå og legge seg i buret sitt på vaskerommet når han vil ha sine hvilepauser og alltid når han er alene hjemme.Toppen av lykke er å ligge på fanget og bli klappet og kost med. Selvstendigheten er hvisnok veldig rasetypisk, men vi er glad for at han i tillegg til denne egenskapen er veldig kosete.

Den 31 januar løftet han for første gang på benet for å markere at her er jeg!