• God driv på spor i veikanten.

  • Premie med pølse i boks.

  • Nytt spor 10 minutter senere.

Sommeren 2015

Vi har fortsatt med sportrening. Har begynt å variere lengden med  ettt langt spor og neste treningsøkt blir det  3 korte spor. Dennis elsker sin sporsele og langline. Når disse blir tatt ut av sekken forstår han med en gang hva som gjelder.

Har prøvd å variere terrenget. Kryssing av turvei har vist seg i noen tilfeller å være for vanskelig, spor i veikanten likeså. Jeg har hatt med video kamera for i etterkant studere hvordan han oppfører seg.  Er det ville dyr i nærheten går nesa opp, og er lukten nærme kan han miste fokus på sporet.  Mennesker som krysser sporet kan han titte opp på , men fortsetter deretter på sporet.

 

De gangene jeg har lagt ut intervall spor med 10 minutters gange mellom sporene blir han veldig ivrig i pausene og vil veldig gjerne videre i en voldsom fart.

 

 

 

Februar 2015

SPORSIKKERHET:

Snøen har kommet å gått gjennom vinteren. For å sjekke sporsikkerheten til Dennis har jeg lagt spor i snøen.Jeg har hatt en misstanke om at han til tider er litt utenfor sporet, og det er mye lettere å sjekke når jeg ser mine egne spor.  Dennis har alltid kommet inn på sporet og funnet sin lille gevist med pølse, men for min egen del er det spennende å kunne følge med på hvordan han sporer og i hvilken grad han blir forstyrret av andre kryssende spor med spennende lukter.

 

Starten går rett på og med god intensitet.

Ut i åpent terreng.

90 grader

Her er det kryssende harespor.

Jippi gutten fortsetter.

Inn i skogen igjen.

Ut av tett kratt i fin stil og moderat fart.

Her er det mye lukt og kryssende spor.

En liten tenkepause....

Deretter rett på sporet og godbitboksen.

17. januar 2015

Nytt spor lagt i god medvind og to 90% vinkler.  Boksen med godbit i slutten av sporet slukes kjapt. Han vil egentlig bare søke vidrere. {#smileys123.tonqueout} 

Jeg må bli flinkere til å markere sluttpunktet, ta av selen med en gang vi er kommet til sluttpunktet å si "FERDIG".

 

På startstreken.

Ivrig læregutt i aksjon.

90 graders sving.

Til slutt, en boks med pølsebiter. Jippi!

Dennis vil spore mer, og fortsetter ut på veien.

3 januar 2015

3 januar:

Vi startet det nye året med et 5 timer gammelt spor som krysset en turvei. Dennis var særdeles høyt giret da det var nesten 4 uker siden sist han gikk spor.

Sporet var todelt med et godbitfunn etter halve sporet og et funn på slutten.

Ebba gikk foran til første funn. Deretter gikk Dennis først.  Dennis fulgte sporet over veien med masse lukter av folk, hunder og biler som var ute å gikk søndagstur. Han gikk raskt gjennom siste del og fant sin boks med pølsebiter. Full jubel og flink gutt.

Det kan se ut til at han i deler av sporet går en til to meter  utenfor, men han finner alltid tilbake til sporet. Kan henne jeg ikke er så dyktig med å ha vinden i ryggen. Skal kjøpe orange klyper å merke sporet bedre, slik at jeg lettere ser om han går rett.

På startstreken: Nytt år nye spor.

Oktober 2014

Etter kurset hos Åsa har vi fortsatt med 2 til 3 spor i uka. Både Dennis og jeg synes det er kjempe gøy og jeg har utvidet vanskelighetsgraden til  lenger spor,  spor med lukt av Rådyr,  forbi skogsveier med joggere osv.

Vi har prøvd spor hvor Ebba og Dennis vekselvis går samme spor. Da ble de riktig trigget og ville begge gå først.

Her er det bare fantasien som kan stopp utfordringene og vi vil øve jamt og trutt. Dennis blir deilig sliten i hodet og han får virkelig gjøre det han synes er aller best i verden, bruke nesa.

Dennis på trening

Spor i åkeren, med kryssende rådyrspor.

Dyp konsentrasjon

Heisan, her svinger det.

He He, Du lurer ikke meg Elin

Wow, en boks med Falukorv. Jippi beste jeg vet.

Spor i busk og kratt.

Der ligger jammen min lille gakk, gakken min.

Nå må jeg tenke litt.

Det fortsetter rett inn i skogen.

Kjempe gøy!